top of page

Що таке щастя?

20 березня відзначають Міжнародний ДЕНЬ ЩАСТЯ, проголошений ООН з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети. Ось і в нашому навчальному закладі цього дня ми говорили про щастя, ділилися ним, тим самим ставали трішки щасливішими. Присутні учні і вчителі мали змогу "поділитися своїм щастям", а також спробували зазирнути у внутрійшій світ ЛЮДИНИ, щоб відшукати щастя, переглянувши пізнавальне відео.

Хочу поділитися матеріалами, які допоможуть педагогам організувати виховний захід.

З 2012 року в усьому світі 20 березня відзначають Міжнародний ДЕНЬ ЩАСТЯ, проголошений ООН з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Що таке щастя? Напевно, кожен у своєму житті, хоч раз, задавав це питання! Щастя це якийсь привид, який так хочеться зловити і володіти ним, але в той же час розумієш, що воно не вічне. Люди ганяються за щастям, не розуміючи що саме є щастя для них. Просто слово, просто почуття, просто хвилини, години, дні, вічність ... Будь-яка людина прагне бути щасливою, або, щоб бодай зрідка, але відчувати такий стан, при якому присутнє почуття найбільшого внутрішнього задоволення своїм власним буттям. Когось це почуття залишає дуже рідко, хтось, навпаки, вже й забув, що може відчувати щось подібне, але бути щасливою людиною здавалося б дуже просто і дуже природньо.

Так чи інакше всі філософи сходяться на тому, що щастя є поняття не матеріальне, а внутрішнє. Тобто людина щаслива, якщо вона внутрішньо на це здатна. Щастя - це задоволення собою…

Сьогодні ми спробуємо хоч трохи розібратися, що ж це таке, знайти якесь узагальнене поняття щастя. Визначимо, чи можна взагалі вивести якусь універсальну формулу людського щастя, або це щось незбагненне, індивідуальне для кожної людини.

Давайте послухаємо, що таке щастя зі слів учениці 21-с Скирської Катерини:

«Для мене щастя – це коли ти йдеш додому і знаєш, що тебе там чекають, щастя – це кохати і бути коханою. Щастя – це те відчуття, яке не може бути фальшивим. Щастя – це мир….Але як кажуть щастя у кожного своє.. Хтось погодиться зі мною, а у когось буде зовсім інша думка.».

А тепер давайте Ви поділитися своїм щастям з усіма. Напишіть на дошці те слово, що для Вас є щастям.

(Ведуча підходить до учнів і вчителів і просить вийти до дошки і написати слово, що вони розуміють під щастям)

Ось ми бачимо, що у кожного своє щастя. Важливо, дійсно зрозуміти для себе, що це для нас означає. Щастя можна легко втратити або позбутися. Тому найважливіше у нашому житті - не зруйнувати своє щастя, берегти його, неначе зіницю ока.

А тепер давайте з Вами подивимося, що ж означає щастя зазирнувши у внутрійшій світ ЛЮДИНИ

ПЕРЕГЛЯД ВІДЕО

Ми щиро бажаємо всім і кожному бути щасливим! Нагадуємо, що навчитися радіти малому не так важко і під силу кожному з нас. Щастя і радість - це брати близнюки. Будьте щасливі, зі святом!

P.S. Всі матеріали підготовлені мною, є універсальними і не являються плагіатом!


Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
bottom of page